Klassetur til Dublin

En dag hos Google

Vår ankomst i Dublin var kaldere og gråere enn forventet. Hotellet vårt var en smule spesiell, og det viste seg at vi også bodde på «feil» side av byen.. Men dagen tok heldigvis en positiv vending da vi ankom Google sitt kontor! Der ble vi godt tatt imot av Anastasia og hennes kollegaer som skulle vise oss rundt i deres arbeidsplass. Google sine kontorer ligger plassert ved Grand canal dock som er en flott del av Dublin med mange fine bygninger. Google har over 67 nasjonaliteter i bygget og ifølge ryktene skal kantinen servere veldig god mat fra ganske mange land! Vår «tour» avsluttet i en av deres kantiner der vi samlet oss for å få inside på hvordan de enkelte ansatte jobber og hvordan deres arbeidsdag ser ut. De har blant annet noen mål de setter sammen med deres supervisor om hvordan de skal håndtere kundene sine. Inntrykket jeg fikk var at de har et godt arbeidsmiljø der det er rom for å vokse og utvikle seg, samt at både ledere og ansatte har en god kommunikasjon og dialog når det gjelder målsettinger.

Tid for å besøke Facebook

Dag 2 startet med at noen av oss ankom «fashionably late» til møtet med Facebook da det viser seg at Dublin sitt morgenrush er noe mer hektisk enn Oslo sitt. Vi ble likevel godt tatt imot av Axel som skulle holde foredrag for oss utover dagen. Ikke nok med at vi var så heldig å få foredraget på svensk, vi fikk også noen nyttige tips til hva Facebook ser etter om man ønsker å søke jobb hos dem samt hva vi burde fokusere på i fremtiden om man ønsker å bli mer attraktiv på jobbmarkedet. Noe Axel og KP la fokus på var Facebook blueprint. Facebook blueprint er et sertifiseringsprogram som måler din forståelse av facebook-annonseringsprodukter og tjenester. Senere fortalte Axel og Mimi om hvordan en typisk arbeidsdag hos dem ser ut og hvordan de jobber mot målene sine. Det jeg fikk inntrykk av var at Facebook må være et flott sted å jobbe der du jobber mot mål som allerede blir satt for deg. Hverdagen virker utrolig avslappende og det ligger en «chill» vibe over den, men du må likevel jobbe hardt og møte deres krav.

2 kommentarer til «Klassetur til Dublin»

  1. Hei! Bra jobbet med innlegg om dublin-turen 🙂 Gøy å lese. Bra at du har brukt underoverskrifter. Det er viktig for å gjøre det lettere for leser. Bra at du bruker bilder! Til neste gang hadde det vært lurt å skrive noe lenger. Da vil kvaliteten på innlegget øke, og Google vil rangere det høyere. Lykke til videre! – Emeline

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *