Hvordan jeg arbeider «digitalt»

Blogging er realtivt nytt for meg og jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til det da vi fikk det presentert i starten av dette kurset. Blogging i dag har så mange fordommer rundt seg og det første man har en tendens til å tenke er en typisk «rosa-blogg». I dette emnet var det heldigvis andre ting vi skulle fokusere enn det media norge dyrkes av. Dette skulle være en faglig blogg. Når jeg skriver mine blogginnlegg som er i sammenheng med emnet går jeg utifra hva som har blitt fortalt i forelesninger angående det aktuelle temaet. Jeg begynner ikke å blogge med engang da jeg vil at informasjonen skal prosesseres og jeg skal få tid til å komme på realtive ting tilknyttet til tema. Jeg går deretter videre med å søke litt mer om tema rundt om på nettet. Dette gjør jeg for å få mer påfyll eller for å bekrefte at det jeg tenkte rundt tema stemte. Her kan man finne alt fra wikipediasider, faglig artikler eller andre faglige blogger. Det er her viktig å danne seg et helhetlig bilde av tema og samle all informasjon man får gjennom disse ulike kanalene for å få til best mulig blogginnlegg.

Det å skulle dele sine aller første blogginnlegg med andre er noe jeg syntes virket både ubehagelig og skummelt. Men det har i ettertid vist seg at det er veldig lærerikt da samtidig som man lærer seg ulike måter å dele informasjonen videre. I kurset ble vi oppfordret til å være aktive på sosiale medier, inkludert twitter. En av måtene jeg kan videreformidle mine blogginnlegg og hva jeg selv har lært under kurset vil være å linke til bloggen min via min twitterkonto. Et annet alternativ vil være å legge til bloggen min på linked in profilen min, da dette kan virke attraktivt for fremtidig arbeidsgiver. Dette er en flott måte å vise kunnskapene sine på og hva du har å tilby allerede før du er ferdig med utdanningen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *