Google powersearch

Google image

Jeg har nylig gjennomført et kurs i Google powersearch. Dette kurset må jeg innrømme var ganske nyttig da det var noen av tingene jeg ikke visste om fra før selvom om jeg bruker google til daglig. Et av tingene jeg ikke var fullt så klar over hvordan man håndterte, men hadde hørt om tidligere, var Google search Image. Dette er en veldig smart søketeknikk dersom man har et bilde man ønsker å vite dets originale opphav til. Det man enkelt gjør da er å skrive inn images.google.com og da kommer man direkte opp på søkefeltet. Deretter kan du velge ut bildet man ønsker å vite dets opphav på, og drar det inn på søkefeltet og da vil bildet bli lastet opp og du får opp dermed en del sider som kommer til å inneholde det utvalgte bildet.  

Man befinner seg på nett hver dag men det er ikke sikkert at man får bra utnytte av det slik man ellers burde. Noen tips kan være å for eksempel være kildekritisk, da det finnes mange sider som inneholder mye misvisende informasjon. Når man skal undersøke for å holde seg informert, skrive en skoleoppgave eller jobbretalert vil man helst finne frem til riktig informasjon. Det man lett kan gjøre er å skrive setningen du vil finne mer ut av, eller skrive spørsmålet pluss svaret du mistenker kan stemme. Google vil da selvfølgelig vise deg kun svarene som inneholder akkurat det du skrev og kanskje eksludere resterende lenger ned i søkefeltet, men det betyr nødvendigvis ikke at det første du søkte opp stemmer. Det er her viktig å være generisk i søkene sine.

Filtrer dine søk

Noe annet jeg personlig syntes er utrolig smart og som jeg vil betrakte som «smart-søking» er å filtrere ut ord du ikke vil ha med i søket ditt. Om du ønsker en oppskrift på meksikansk mat, men ønsker ikke å ha med for eksempel chilli, så skriver du inn : « oppskrift meksikansk mat-chilli». Dette er både enkelt og vil spare deg massevis av tid. Om du syntes overnevnte punkter virker spennende anbefaler jeg å ta dette kurset, det er både lærerikt og nyttig.

Én kommentar til “Google powersearch”

  1. Du skriver fint og på en ryddig måte! Du kommer også med gode tips. Det kunne vært lurt å samlet tilsene i en liste eller ramset de opp på en måte som gjør at det blir litt mer luft i teksten. Et annet tips er å bruke flere underoverskrifter.

    Det kan være lurt å tenke over at du har et tema som gjør teksten på innleggene dine ganske smal, så det kan være lurt å bryte opp med litt flere avsnitt enn man ellers kanskje hadde brukt.

    Stå på videre med bloggingen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *